Categories
Fotografi Galerija

Milivoj Vasiljević – PRVI HORIZONTI

Milivoj Vasiljević je rođen 15. januara 1983. u Pančevu. Ove godine puni 5 godina bavljenja fotografijom. Kroz fotografiju se bavi različitim temama, ali ljudi i njihovi izazovi su mu tema kojom se bavi sa najviše strasti. Učesnik je i osvajač nagrada na više domaćih i međunarodnih fotokonkursa.

Od 2009. je član Foto saveza Srbije i Centra za foto i filmsku kulturu srba, popularnog CFFKS (najboljeg kluba u galaksiji, prim.aut.). Po profesiji je inženjer građevine.

Gordana Hajnović Tekla, član ULUPUDSa i CFFKS, rekla je o autoru:
“Milivoj Vasiljević, za mene Milivojev, onaj koji veruje da će svetlost u čoveku uvek pobediti.
Milivojev nije nesvestan i one druge, tamnije strane čoveka, ali on u svom životu ima jaku potrebu da stvari posmatra šire kako bi onda imao prostora da čoveka doživi i razvrsta u više planova – on svetlost u ljudima izvlači u prvi plan, sve ostalo smešta u drugi, treći… Ovo su asocijacije koje sam imala dok sam gledala njegov izbor fotografija za izložbu. Koncept parova fotografija koga čine smena užeg i šireg kadra, približavanje, a onda udaljavanje kojim se izdvojenom detalju daje jasniji kontekst. Takav pristup dosledno prati bez obzira da li je motiv koji prikazuje čovek ili životinja koji su glavni motivi njegovih fotografija i to najčešće smešteni u seoskim i prirodnim ambijentima. To su ambijenti čiju autentičnost on jako oseća i tim svojim iskrenim osećanjem on i okruženjima uspeva da da značaj motiva, koji ostavlja jak utisak na posmatrača.
Suncokret je prikazan samo na jednoj fotografiji, ali ako bih morala u jednoj reči da opišem utisak koji na mene ostavljaju njegove fotografije, suncokret bi mogla biti ta reč. Svojim bukvalnim značenjem ta se reč poklapa i u prenosnom značenju sa jakom potrebom autora da smisao i odgovore traži i nalazi u svetloj i pozitivnoj strani života.”

Facebook Twitter Linkedin