Categories
Fotografi Galerija

Đorđe Ilić – U potrazi…

Mit o čistoj netaknutoj lepoti Đorđe Ilić zamenjuje fascinantnom, u isto vreme i zastrašujućom, lepotom Borske reke i oblasti koje je zagađena nemarom savremenog čoveka.

Nekontrolisani uticaj čoveka na prirodu koja nas okružuje za Đorđa je mnogo inspirativnija od bilo kojeg netaknutog predela.

Znalački koristeći prednost fotografije da, zadržavajući trenutak vremena i dajući isečak jednog prostora, gradi iluziju u kojoj nisu vidljive posledice postindustrijske civilizacije i globalne ekološke zagađenosti.

Takođe, on nam nudi mogućnost privilegovanog posmatranja prekrasnih formi, oblika, boja, odsjaja, refleksa i struktura vešto zabeleženih okom kamere vođene subjektivnim stavom fotografa koji na taj način vizuelizuje stanje sopstvenog duha.

Duboko emotivnim pristupom temi Ilić svoj doživljaj rešava skoro isključivo koloristički. Ali to nije puko beleženje kroz igru niti akademska uglađenost. To je, reklo bi se, znalački pronalaženje motiva koje krasi specifična harmonija i oplemenjeni zvuk fotografske materije.

Đorđe ILIĆ (Foto: Miroslav Predojević)
Đorđe ILIĆ (Foto: Miroslav Predojević)
ĐORĐE ILIĆ, rođen je 17.12.1958. godine u Zaječaru.

Diplomirao je na “Institutu za Naftu i Gas” u Ploeštiju – Rumunija 1977. godine i po struci je “Magistar za bušenje i istraživanje nafte”.

Deset godina je radio u struci u NIS-Naftagasu iz Novog Sada, a u periodu 1994-2004. na kosim i horizontalnim naftnim bušotinama u Edmontonu – Kanada.

Proputovao je oko 70 zemalja sveta kao turista. Govori engleski i rumunski.

Veliki je zaljubljenik u prirodu i u njoj pronalazi nadahnuća za svoje fotografske odiseje.

Fotografijom se bavi više od 10 godina i imao je šest samostalnih izložbi.

Živi i radi u Zaječaru.

E-mail: george019yu@yahoo.com

Facebook Twitter Linkedin