Categories
Fotografi

Edo Iglič – Život oko nas

Edo IGLIČ (Foto: Dario Marić)
Edo IGLIČ (Foto: Dario Marić)
Edo Iglič je ugledao ovaj divni svet koji nas okružuje 16. marta 1956. godine u Zemunu (Beogradu) i pored metra snega i temperature od -16 se zaljubio u njega. Kada je od dede u gimnazijskim danima dobio na poklon svoj prvi fotoaparat (Zorki 4K), postao je fasciniran mogućnošću da od zaborava sačuva dragocene trenutke iz života porodice i likove svojih drugova i drugarica sa kojima je odrastao i sazrevao.

Međutim, jedan novi svet se otvorio kada je prvi put usmerio fotoaparat u pravcu nepoznatih lica prolaznika beležeći zanimljive događaje iz života koji se odvija pored nas često potpuno nezapaženo.

U toku služenja vojnog roka u Umagu (1981 – 82. godine) vodio foto klub garnizona, prenosio svoje skromno znanje iz fotografije na druge vojnike od kojih neki nisu nikad u životu držali u ruci fotoaparat, te priređivao izložbe sa motivima iz vojničkog života.

Sredinom devedesetih godina pravi dužu pauzu u druženju sa fotoaparatom i fotografiji se vraća 2005. godine.
Član foto kluba Beograd i Foto saveza Srbije postao 2012. godine.
Do sada je učestvovao na preko 230 domaćih i inostranih izložbi u 33 zemlje i nagrađen sa više od četrdeset medalja i pohvala, među kojima je i druga nagrada za fotografiju na Republičkoj izložbi fotografije 2013. godine.
Na listi 10 najuspešnijih izlagača FSS u 2013. godini je zauzeo treće mesto. Zvanje F1 FSS ima od 2013. godine a zvanje AFIAP od 2014. godine.

Po zanimanju specijalista ekonomista, zaposlen je u Narodnoj banci Srbije i govori engleski jezik.

Facebook Twitter Linkedin