RADOVI POLAZNIKA RADIONICA KLASIČNE CRNO-BELE FOTOGRAFIJE

Foto savez Srbije i Beograd FOTO su jedini, na ovim prostorima, ekskluzivno organizovali više radionica i Letnji kamp klasične crno-bele fotografije tokom 2014. godine. Bezboj je foto-škola, radionica i kurseva koji se bave foto edukacijom ali bez ulaženja u analognu fotografiju. Ponosni smo da ovu fundamentalnu oblast možemo približiti zainteresovanim polaznicima.

Svaka naša radionica obuhvata: jezgrovita predavanja o istorijskom aspektu fotografije, njenim elementarnim osnovama, tehničkom razvoju i fotografskim žanrovima.

Nastavak aktivnosti je zasnovan na zajedničkom snimanju, na terenu, analognim fotoaparatima na crno-belom filmu.

Težišni deo radionica je namenjen praktičnom radu u laboratoriji (priprema fotografske hemije, razvijanje filma, izrada kontakt kopija, fotografma i pozitiva) koja je kod svih učesnika izaziva veliko interesovanje, oduševljenje i posvećenost.

Analiza je bitan segment u finalnom delu aktivnosti u radu i daje dragocena tumačenja ne samo tehničkog nivoa, nego i sadržajnog, estetskog potencijala fotografskih radova nastalih tokom trajanja radionica.

Pozitivni rezultati ovakvog vida fotografske edukacije upućuju na neophodnost da organizatori nastave sa ovakvom praksom i u ovoj godini.

Miroslav Predojević, majstor fotografije FSS, član Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a vodi radionice uz pomoć i učešće gostujućih eminnetnih srpskih fotografa.

Zainteresovani više informacija o sledećoj radionici mogu dobiti na telefon 064 11 32 381 ili putem elektronske pošte: miroslav@beogradfoto.rs

Facebook Twitter Linkedin