Categories
Fotografi

Mario Leone Bralić – MOJE SENKE

Upravo izašla iz štampe knjiga “My shadows” (“Moje senke”), posvećena savremenicima i saputnicima poznatog fotografa. “Ceo moj život tragam za svetlošću. Pronalazio sam je i pokušavao da je sačuvam, ali ono što me je vodilo ka toj svetlosti su bile moje skrivene senke”, kaže autor.

“Moje senke” je knjiga koja će u svakom pogledu obogatiti biblioteku fotografima i ljubiteljima fotografije. Poluvekovnim delovanjem, a i ovom knjigom, Mario Leone Bralić dao je veliki doprinos razvoju i prepoznatljivosti srpske fotografije.

Mario Leone Bralić, likovni umetnik fotografije

MarioRođen u Zemunu, mediteranskih korena.

Završio FPS u Minhenu , Član ULUPUDUS-a Sekcije fotografa, Dobitnik godišnje nagrade ULUPUDUS-a, osnivač jednog od prvih autorskih studija za kreativne komunikacije

Samostalne izložbe: Hilandar -Stara kapetanija Zemun, Nude – Casanova fest, Festival ljubavi i erotike Vrsar, Hrvatska , MAASAI LAND – Galerija fotografija Čubrilo, Kula na Gardošu, Boje Afrike – Sombor , U POTRAZI ZA IZGUBLJENIM RAJEM -SKC Novi Beograd.

Grupne izložbe: Oktobarski salon, Grupne izložbe Sekcije fotografa ULUPUDUS-a , Majski salon, Zemunski salon, Prolećni salon, Fascinacije, Grupa Magnet – MPU, Ozon, Osijek-međunarodna izložba podunavskih zemalja, Približavanje Atosu – Galerija Etnografskog muzeja, Izožba međunarodne kolonije savremene vizuelne umetnosti u organizaciji Wagner Fondacije – Nemačka.

Pamte me po modnoj fotografiji u radu sa čuvenim modnim kreatorima , modnim kućama i manekenima na lokalnom području ali i na projektima Evrope i Afrike, na projektima marketinga sa poznatim klijentima i agencijama kao kreativni i art direktor . Kroz fotografiju radio sam i na scenarijima za TV spotove, režirao, dizajnirao kataloge, sarađivao sa printanim i elektronskim medijima.

Čarobnu formulu pronašao sam u radu na turističkom marketingu. To mi je omogućilo kreativni rad na umetničkoj fotografiji a i kolekcijama sa destinacija . Senzibilitet iz modne fotografije spajao sam egzotičnim prostorima uz korišćenje modela kao kreativne veze u radu sa klijentima u Španiji i Grčkoj a zatim i Rusija, Šri Lanka- Zemlja osmeha u serijalima turističkih destinacija, tour operatera projekti: Explore Nature Ekspedicija u Amazoniji na lokaciji Venecuela i Brazil, Projekat Oasis lokacija Afrika: Tanzanija i Zanzibar, jedrenje, istraživanja
Knjige fotografija: Brodovi , Mediteran, Monografija Mirjane Marić, art direktor.

Knjiga My Shadows – oda analognoj fotografiji : ” Ovo nije album mojih fotofrafija već simbola mog životnog puta. Posvećeno mojim savremenicima, U čast i na sećanje onima sa kojima sam razmenjivao deo životne energije”.

Facebook Twitter Linkedin