Republička izložba fotografija Foto saveza Srbije

Punih 65 godina (od 1951.) Foto savez Srbije priređuje REPUBLIČKU IZLOŽBU FOTOGRAFIJA koja je tokom vremena evoluirala i stvorila značajnu kulturnu, edukativnu, urbanu, etičku i komunikacijsku dimenziju, tj., donosi satisfakciju, ne samo nagrađenim autorima, već i svim čiji su radovi odabrani za izlaganje u jakoj konkurenciji fotografskih stvaralaca iz Srbije.

Izložba fotografija suštinski ima dve celine: pojedinačne radove i foto – serije. Kod pojedinačnih fotografija svaki rad se gleda i vrednuje posebno, nezavisno i bez uticaja drugih radova od istog autora, a kod serije, koju čine četiri rada, radovi se procenjuju i vrednuju kao neodvojiva celina. Žiri u odabiru fotografija rukovodio se ne samo principom vizuelne i tehničke perfekcije, nego prevashodno prepoznavanjem sadržajnog potencijala ili makar njegovog traga u nečijem individualnom (autorskom) viđenju sebe i sveta koji ga okružuje.

I ove, kao i svih prethodnih godina REPUBLIČKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA (59. po redu) će pružiti uvid u aktuelnu srpsku izlagačku scenu, zahvaljujući učestvovanju 119 autora sa 821 radom. U izboru radova učestvovali su, kao i do sada, članovi Umetničkog saveta FSS koji su odabrali 98 pojedinačnih radova i 25 serija što čini ukupno 198 fotografija za visokokvalitetnu i pažnje vrednu izložbu, koja će nesumnjivo biti upamćena.

REPUBLIČKU IZLOŽBU FOTOGRAFIJA je otvorena u izložbenom holu Narodne banke Srbije, Nemanjina 17, Beograd u sklopu jedinstvene manifestacije Moć muzeja 21. maja 2016. i trajaće do 10. juna 2016. godine.

Nagrađeni radovi:

Facebook Twitter Linkedin