Categories
Fotografi

Violeta MILUTINOVIĆ – Svet doživljenog

Fotografije Violete Milutinović čine se kao otvorene knjige koje se u jednom trenutku pretvaraju u nešto drugo: u mnoštvo pravougaonih prozora, u druge živote i svetove koji svi čine, u suštini samo jedan, ovaj naš život i naš svet. Njene fotografije nas ne distanciraju od motiva da bi kazali sebi: video sam, već nas uvode u svet doživljenog.

..Osetio sam njen fotografski senzibilitet za zapažanje svega što se oko nje dešava. To je vrlina fotografa koji snimaju život sa svim likovnim pravilima i ostavljaju za sobom neprocenjive likovne dokumente jednog vremena.
Tomislav Peternek

Violeta MILUTINOVIĆ (Foto: Zoran Milutinović)
Violeta MILUTINOVIĆ (Foto: Zoran Milutinović)
Ona poseduje ono što je preduslov za uspešnog fotografa: moć zapažanja i lakoću na okidaču.
Кod akcionog snimanja, čekati da se sve stvari urede ispred objektiva rezultuje neuspešnim slikama. Scene oko nas se menjaju, nekada velikom brzinom i ko okleva propusti dobar snimak. Pored toga, Violeta ima senzibilnost, koja je, moram tako da kažem, više prisutna kod lepšeg pola. Njene slike ne treba snabdevati naslovima, slike govore same za sebe.
Sveta Dragović

Violeta Milutinović

Rođena je 13.09.1964. godine u Beogradu.
Diplomirani je defektolog, ortoptičar i specijalni pedagog.

Učesnik je preko 200 izložbi fotografija u više od 30 zemalja na svim kontinentima i dobitnik preko 180 pohvala i nagrada.
Na listi najuspešnijih autora FSS je 2010, 2011. i 2012. bila na drugom mestu.

Do sada je imala 3 samostalne izložbe fotografija.
Posebno je interesuje fotografisanje prirode. Nosilac je zvanja EFIAP.

Facebook Twitter Linkedin