Ljubiša Tešić – LEPOTICA & ZVER

Sam naslov LEPOTICA I ZVER je prepoznatljiv kao izvor kontrasta. Žensko telo viđeno okom Ljubiše Tešića, predstavlja i izražava lepotu žene kao večite inspiracije u mnogim aspektima, a sa druge strane to isto žensko telo je prikazano kroz profesionalno bavljenje boksom. Fotografije se smenjuju, nadmeću i porede, lepota žene i agresivnost, izražena kroz sport kojim se model, Ana Nikolić profesionalno bavi.

Fotografije Ljubiše Tešića su nabijene specifilnom energijom, lepotom i intrigantnošću forme, erotskim fluidom, provokativnim pozama, atmosferom zanimljivih ambijenata.

Ovi pravougaoni okviri čine jedan novi svet Ljubišin i Anin. Govoreći o jednoj osobi Ljubiša inicira stotine drugih utisaka i na nama je da te utiske protumačimo kao umetnost: energije, lepote, nade ili možda kao deo beznadežne prolaznosti.

Biografija

LJUBIŠA TEŠIĆ, fotograf, član sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije) od 2006.godine.

Status slobodnog umetnika fotografije.

Ljubiša TEŠIĆ

Ljubiša TEŠIĆ

Rođen je 1961. u Bajinoj Bašti. Fotografijom se profesionalno bavi od 1985. godine, u “Centru Sava” snima kongrese, manifestacije i događaje sa poznatim ličnostima.

Prvi katalog realizovao je za Fabriku točkova Zmaj, 1987.godine, kada je i nastao “Studio za reklamnu fotografiju TEŠIĆ”. Potom snima katalog obuće za Industriju obuće Beograd, a od 1987. do 1990. radio je naslovne strane časopisa Računari, koje su za to vreme bile veliki pomak u novinskoj fotografiji. Prvi kompjuter za grafičku obradu fotografija nabavlja 1988.i od tad je stalno u koraku sa vrhunskom kompjuterskom opremom Apple.

Sa kompanijom Simpo 1990.otvara nove vidike u oblasti fotografisanja nameštaja, snimajući njihov proizvodni program za kalendar B2 formata, od 12 strana u posebno napravljenom studiju. Snimanje nameštaja je postao jedna od njegovih specijalnosti, tako da trenutno radi za desetak domaćih proizvođača nameštaja.

Od 1990. do 1996. imao je uspešnu saradnju sa vodećom štamparijom BMG. Za katalog firme Toza Marković dobio je nagradu na sajmu u Budimpešti.

Modnom fotografijom počinje da se bavi snimajući 450 slajdova za katalog od 250 strana za Nitex. Nastavak priče iz modnog sveta su firme dzinsa Nesal, EsBi JEANS, Contobene, i fabrika veša Sanatex iz Sjenice, čije butike ukrašavaju reklamni šau-kartoni, posteri, katalozi. Urađeno je na desetine uličnih bilborda.

Često je realizovao specifične fotografske zadatke, koji zahtevaju izuzetnu stručnost, ali i pronalaženje novih efektnih rešenja, kao što su: snimanje reklama za Zepter, objavljene u Francuskim časopisima, snimanje na pisti za Fabriku Zmaj, snimanje staklenih površina i ogledala bez odsjaja u njima, fotomontaža nameštaja u virtuelne prostorije.

Facebook Twitter Linkedin